torstai 12. huhtikuuta 2018

Homous


Homous, mitä se on ja miten siihen tulee suhtautua?

Ihmisillä ja myös eläimillä on sukupuolivietti, joka tekee vastakkaisen sukupuolen kiinnostavaksi ja ohjaa pariutumiseen ja sitä tietä suvun jatkumiseen. Tämä on välttämätön ominaisuus, jos sukupuolista vetovoimaa ei olisi, elämä maapallolla olisi loppunut alkuunsa. Jostain tuntemattomasta syystä muutamilla ihmisillä tämä kiinnostus, vietti on kääntynyt suuntautumaan omaan sukupuoleen. Tämä
ilmiö on poikkeava siinä mielessä, että heillä ei tavoitteena voi olla elämän jatkuminen, vaan sukupuolista kaipuuta täyttävän ystävän löytäminen. Tällaiset henkilöt ovat homoeroottisia, lyhyesti homoja, naisista käytetään myös lesbo nimitystä. Ilmiötä käsitellään Raamatussa ja lääketieteessä.   

Raamatussa on homous mainittu useissa kohdissa: Älä makaa miehenpuolen kanssa, niin kuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus. 3 Moos. 18:22. Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niin kuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset. 3. Moos. 20:13. Mooseksen johtama Israel oli Jumalan valittu kansa. Tälle mallikansalle Jumala asetti ankarat siveysvaatimukset. Kolmannen Mooseksen kirjan 20 luku luettelee yli 20 aihetta, joista silloin oli seurauksena kuolemantuomio.

Uudessa Testamentissa Jeesus tarkoittaa homoja sanoessaan: "Sillä on niitä, jotka syntymästään, äitinsä kohdusta saakka, ovat avioon kelpaamattomia" Matt. 19:12. Vanhan Testamentin ajoista rangaistukset ovat lieventyneet ja kuolemantuomiot ovat poistuneet kokonaan perustuen Jeesuksen käskyyn: Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne Joh. 13:34, siis myös homoja tulee rakastaa.

Homous on jo syntymässä saatu ominaisuus. Sen esiintymisen laajuutta eri suvuissa ei tunneta.  Se ei ole virheellisen kasvatuksen tulosta. Siitä miksi joistakin tulee homoja ei ole pätevää näyttöä. Homous ei tee  heitä ihmisinä heteroita huonommiksi. Heihin on suhtauduttava niin kuin ei mitään poikkeavuutta olisi. Heidän ei tule rehennellä eikä surkutella poikkeavuudellaan. Sukupuolivietin tyydyttäminen samaa sukupuolta olevan kanssa on Jumalan tahdon vastaista, mutta sen tuomitseminen on jätettävä Jumalan tehtäväksi.

Roomalaiskirjeessä on homoista outo arvio: "He ovat täynnä kaiken­laista vääryyttä, halpamaisuutta, ahneutta ja pahuutta, täynnä kateutta, murhanhi­moa, riitaisuutta, petollisuut­ta ja pahansuopuutta, he pa­nettelevat ja parjaavat, vihaavat Jumalaa, ovat röyhkeitä ja pöyhkeitä, rehenteleviä ja pa­hanilkisiä, vanhemmilleen tot­telemattomia, ymmärtämättö­miä ja epäluotettavia, rakkau­dettomia ja säälimättömiä". Tämä ei voi olla Paavalin mielipide.

Galattalaiskirjeessä  Paavali kirjoittaa. Katsokaa kuinka suurilla kirjaimilla minä omakätisesti teille kirjoitan. Gal.6:11  Paavali on käyttänyt  osassa kirjeistään kirjuria ja tässä tapauksessa tämä on laittanut oman mielipiteensä mukaan ja Paavali ei ole kirjettä tarkastanut. Tämän lukija on valmis tuomitsemaan homot seurakunnan ulkopuolelle, mutta silloin hän joutuu tuomittavien ryhmään.

Taivaaseen hyväksyttyjen välillä ei ole mitään riitoja. Jeesus varoittaa tuomitsemisesta: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi" Matt.7:1. Jumala haluaa toimia varman päälle ja on hyväksynyt oudon arvion siksi, että ihmisten tuomiomieli tulisi ilmi. Myös homot kuuluvat osana Jumalan luomaan maailmaan. Paavali lupaa:"Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat". Room. 8:1. Jeesuksessa Kristuksessa ei ole tuomitsijoita, jos tuomitsemme homot muita huonommiksi, joudumme itse tuomion alaisiksi.

Homous ei ole sairaus josta voisi parantua, se on luonteen ominaisuus kuten vasenkätisyyskin. Jumalan nimeen kastetut ihmiset eivät ole pahojen henkien, demonien hallinnassa ja siksi pahojen henkien pois manaaminen aiheuttaa vain lisää kärsimyksiä. Ainoa mahdollinen, ei parantuminen, vaan luonteen muutos, on rukouksen avulla tapahtuva ihme. Tämä on harvinainen, mutta mahdollinen Jumalan vastaus rukouspyyntöön. Rukoilijoita voi olla yksi tai useampi, mutta mitään terapiaa ei tapahtumaan liity.  

Avioliitto on miehen ja naisen liittymä suvun jatkamiseen ja lasten kasvattamiseen. Kaksi miestä yhdessä tai kaksi naista eivät voi saada lasta, joten he eivät voi muodostaa avioliittoa. Jeesus tarkoittaa homoja sanoessaan: "Sillä on niitä, jotka syntymästään, äitinsä kohdusta saakka, ovat avioon kelpaamattomia" Matt. 19:12. Jos he kuitenkin rakastavat toisiaan ja haluavat elää yhdessä, niin sallittakoon se heille. Nimitettäköön heidän liittoaan  ystävyysliitoksi erotukseksi avioliitosta. Jos haluamme turvata Jumalan armoon ja välttää oman tuomiomme, meillä ei ole oikeutta tuomita tällaista ystävyysliittoa. Lasten adoptio, kasvatus ja siunaus voidaan antaa yksityiselle ihmiselle, ei homoliitoille. Kun suvussa esiintyy näitä sukupuolisesti poikkeavuuksia, se on merkki suvun rappeutumisesta ja olisi toivottavaa, että nämä eivät enää hankkisi lapsia ja jatkaisi sukua.

Kuitenkin, jos pappi suorittaa ystävyysliiton siunauksen, jätettäköön se heidän keskinäiseksi asiakseen. Jotta siunauksesta muodostuisi myönteinen tapahtuma, se edellyttää halua kuunnella ja toteuttaa Jumalan tahtoa. Perintöön liittyvissä asioissa voidaan ystävyysliittoon soveltaa avioliiton perintöä koskevia lakeja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti