maanantai 2. huhtikuuta 2018

Ohjattu luominen


Ohjatun  luomistyön  puolustus 

Evoluutio-oppi selittää luonnon muutosten tapahtuvan ilman ohjausta luonnollisen kehityksen mukaan. Näin heikot yksilöt ja lajit sortuvat ja vahvat jatkavat. Luonnossa on merkkejä olosuhteiden aiheuttamasta valinnasta, mutta myös ennakolta tapahtuneesta asuinympäristön muokkauksesta.

Jäniksen turkin värin vaihtoa voi pitää luonnollisena kehityksenä. Sen loikkiessa talvisella hangella vaaleampi on jäänyt ketulta huomaamatta ja niin talvinen väri on vähitellen muuttunut valkoiseksi. Mutta on ilmiöitä, joita mikään ei ole voinut muuttaa, vaan ovat tehdyt ihmisten asuinolojen parantamiseksi.

Lämmetessään vesi laajenee ja kevenee ja tämä aiheuttaa sen, että järvessä lämmin vesi nousee pintaan ja vastaavasti kylmempi painuu pohjaan. Jos tässä ei olisi poikkeusta, niin syksyllä jäätyminen alkaa pohjasta ja järvi jäätyy umpeen. Siellä kalat kuolevat. Kaiken Luoja on nähnyt tarpeelliseksi tehdä  luonnonlakiin poikkeuksen. Nyt 4 asteinen vesi on raskainta ja veden siitä vielä jäähtyessä se kevenee. Tämän seurauksena  vain järven pinta jäätyy ja suojaa alla olevaa vesimassaa jäähtymiseltä. Tällainen ilmiö ei ole evoluution tulosta eikä ole voinut syntyä sattumalta, vaan Jumala on maailmaa luodessaan varmistanut, että Suomen järvet saavat talvella jääpeitteen, jonka yli voi kulkea ja joka säilyttää kalat asukkaiden ravinnoksi.   

Meitä ympäröivä ilma on typen ja hapen seos. Kumpikin kaasu on täysin näkymätöntä ja siten läpinäkyvää. Myös vesi on höyryn muodossa täysin näkymätön. Näin meillä on yläpuolellamme nähtävänä musta avaruus jatkuvasti päivästä toiseen ja viikoista vuosiin. Sade tulee äkkiarvaamatta, siitä ei näy mitään merkkejä taivaalla. Jumala on kuitenkin luodessaan suunnitellut ihmisen ympäristön miellyttävämmäksi asua. Hän on maalannut taivaan siniseksi ja muuntanut veden sumuksi, joka kuitenkin pysyy korkealla yläpuolellamme.  Poutapäivinä voimme nyt ihailla sinistä taivasta, jolla erilaiset harmaasävyiset pilvenhattarat seilaavat. Pilvien lisääntymisestä voimme ennustaa sateen tulon. Kaikki tämä tapahtuu vain ihmisen elinympäristön parantamiseksi. 

Jokapäiväisessä elämässämme on useita ilmiöitä, jotka lisäävät olomme viihtyisyyttä. Eräs tällainen on tuli ja puun palaminen. Tuli on hyvä apuväline, kun on kylmä ilma tai on kypsennettävä ruokaa. Me pidämme sitä niin itsestään selvyytenä, että emme ajattele mahdollisuutta olla ilman sitä. Jo pienellä lämmityksellä puulastusta erkanee hiilimonoksidia, joka on palava kaasu. Tämän palaessa kehittyy lämpöä, joka sitten irrottaa lisää kaasua. Puussa oleva palava aine ei räjähdä, vaan palaa täysin hallitusti. Vaikka tuli tekee tuhojaan, niin tämä on yksi Jumalan järjestämä mahdollisuus parantaa ihmisen asuinolosuhteita.   

Uskovainen kristitty näkee Jumalan työt luonnossa. Ateistille ei edes Raamattu todista Jumalan olevan olemassa. Evoluutiosta on tullut ateisteille uskonto, jonka todistamisessa he saattavat kristityt  häpeään. Kun me ostamme vaikkapa television, me saamme mukana käyttöohjeet miten saamme laitteen toimimaan ja kanavat viritettyä ohjelmien katselua varten. Raamattu on ohje siitä miten saamme yhteyden Jumalaan ja myös varmuuden Jumalan olemassaolosta. Kaikille ei television viritys onnistu, samoin kaikille ei yhteyden luominen Jumalaan onnistu, olisiko suurimpana syynä puutteellinen ohjeisiin tutustuminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti