maanantai 19. helmikuuta 2018

Minun Jumalani

Meidän kuvaamme Jumalasta vaikuttaa varmaan eniten Jumalan oma sana: ”Minä teen ihmisen omaksi kuvakseni”. Tästä muodostuu käsitys, että Jumala on vanhan miehen näköinen. Kuvatessaan ihmisen tekoa Jumala tarkoitti varmaan ulkomuotoa. Jumala voi esiintyä ihmisen näköisenä. Jumala ei tehnyt ihmistä niin viisaaksi kuin itse on. Mutta Jumala loi ihmisen elämään yhteydessään ja saamaan tietoa ja ohjausta häneltä. Tämän yhteyden ihminen tottelemattomuudessaan katkaisi syntiinlankeemuksessa. Jumalan puolelta yhteys on kunnossa, mutta hän odottaa että ihminen ottaa yhteyden Jumalaan ja pitää sitä yllä.

Tietokoneen tullessa yleiseen käyttöön oli laitoksia, joissa oli keskustietokone ja käyttäjillä oli pääte, joka oli johdolla yhdistetty keskustietokoneeseen. Jumalakuvani on tällainen. Jumala on kuin keskustietokone. Olen häneen yhteydessä rukouksen välityksellä langattomasti. Myös saatanalla on keskustietokone ja tietoverkko. Ei ole mitään selvää valoa tai kytkintä, joka osoittaisi milloin yhteyteni Jumalaan on kunnossa. Myös saatana pyrkii yhdistämään verkkonsa minun päätteeseeni. 

Siitä tiedosta, jonka saan, minun on pääteltävä kumpi yhteys on voimassa. Yhteys Jumalaan ohjaa raamatun mukaiseen lähimmäisen rakastamiseen. Saatanan antaman ohjauksen sisältö ei aluksi poikkea paljoakaan Jumalan antamasta. Saatana käyttää hyväkseen ihmisen itsevarmuutta, ”kyllä minä tiedän mikä on oikein ja miten tulee toimia”. Ihminen tietää, että viisi kertaa neljä on kaksikymmentä ja keskiviikon jälkeen tulee torstai, mutta vaikeammissa kysymyksissä tulisi vastaus olla: ”Minä kysyn Jumalan mielipidettä”.
 
Jeesus kehottaa rukoilemaan Isää paljon. Kuitenkin Jumala tietää kaikki tarpeemme jo ennen rukousta. Miksi sitten tulisi rukoilla? Seuraava esimerkki valaisee asiaa. Joukko lapsia leikkii hiekkalaatikolla. Lasten äidit istuvat penkeillä hiekkakentän reunalla. Maija iskee vahingossa lapiolla käteensä, jolloin siihen sattuu. Mitä hän nyt tekee? Normaali tapa on että hän menee hakemaan äidiltään lohdutusta. Mutta miltä hänen äidistään tuntuisi, jos Maija menisikin jonkun toisen äidin luokse? Jumalan tunteet ovat yhdenmukaisia äidin tunteiden kanssa. Hän haluaa meidän pitävän yhteyden Häneen voimassa ja luonnollisin tapa siihen on rukous.

Jumala on ilmoittanut meille tahtonsa ja olen tiivistänyt sen seuraaviin käskyihin:

1) Jumala haluaa meidän tuntevan asetelman: Jumala on maailmankaikkeuden Luoja, ohjaaja ja ylläpitäjä. Ihminen on Hänen tekoaan ja vain luomakunnan osa. Ihminen ei ole, eikä siitä koskaan tule Jumalan vertaista. 

2) Jumala on antanut ihmiselle ohjeet eli lain miten tulee toimia. Hän tietää, että ihminen ei pysty täyttämään lakia, mutta ihmisen tulee nähdä miten paljon jää puuttumaan ja miten armahtavainen Jumala on. Tämän toteaminen aiheuttaa rakkauden Jumalaan ja halun toteuttaa Hänen tahtoaan.

3) Ihminen tahtoo osoittaa palvelunsa jollakin näkyvällä tavalla, jolloin myös toiset ihmiset näkevät hänen tekonsa. Tällaiset teot ovat kuitenkin arvottomia Jumalan asteikolla. Jumala on kehottanut ihmisiä rakastamaan ja tukemaan lähimmäisiään. Kuitenkin vain se tuki, joka annetaan rakkaudesta lähimmäiseen, luetaan ansioksi.

Jumala ei puhu minulle korvin kuultavaa kieltä, mutta kun minulla on pulma, kerron sen Jumalalle. Jonkin ajan kuluttua totean, näin sen täytyy olla. Jumala ei ratkaise asioita puolestani, mutta auttaa asioiden ratkaisussa näyttämällä ratkaisuun vaikuttavat tekijät.

 Jumala on asettanut ihmisiin sukupuolivietin, tämä siksi, että elämä jatkuisi maan päällä. Tämä on toisaalta erikoinen mielenkiinnon kohde ja toisaalta hallintaa vaativa ominaisuus. Minulle Jumala on antanut lääkkeen, jonka sivuvaikutus voimistaa kiinnostusta toiseen sukupuoleen, mutta toisaalta Jumala vaatii minulta vietin täydellisempää hallintaa kuin yleensä.

Kaikesta siitä mitä Jumala meille antaa, tulee Häntä kiittää. Päivittäiseen kiitokseen kuluu kiittää siitä että olen syntynyt, elän, näen ja sydämeni lyö tasaisesti. Kiittää terveydestä, kodista, ruuasta, puolisosta ja lapsista. Kiittää siitä, että on syntynyt Suomeen ja uskovaiseen sukuun, eikä ole tarvinnut osallistua sotaan. Kiittää siitä, että Jeesus on kuolemallaan sovittanut minunkin syntini.

20.10.2021 Uhka ilmaston muutoksesta on saanut liian suuren osan tiedotusvälineissä. Olen pyytänyt Jumalaa järjestämään näille vouhottajille muuta ajateltavaa kunnon talven muodossa. Ennustukseni on, että jouluna on lunta vähintään 10 cm ja joulukuun lämpö -10 tai alempi. Lopputalvi pitkäaikainen keskiarvo tai kylmempi. Jos ennusteeni ei toteudu, pyyhin kaikki kirjoitukseni pois. Jos toteutuu, se tarkoittaa, että suhteeni Jumalaan on kunnossa ja siirrän kirjoitukseni, Ihmisen osa, kaikkien luettavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti