sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Ohjattu ilmasto


Hän  säät ja ilmat  säätää  -  yhä  edelleen    

Viime aikojen merkittävimmäksi uhkakuvaksi on noussut ilmaston lämpeneminen. Vaikka lämpö usein on hyväksi, muutoksen pelätään sotkevan pahasti niitä olosuhteita, joihin olemme tottuneet. Luonnontutkijat seuraavat tapahtumien kehitystä, he kertovat havaintonsa päättäjille, ja nämä kokoontuvat neuvottelemaan ratkaisuista elämän pelastamiseksi maapallolla. Tämä on luonnollista tapahtumien ennakointia, mutta miten tämä koskee meitä?

Ilmasto on luonnostaan vaihtelevaa. Mannerjäät ovat sulaneet ennenkin, Titanic-laiva upposi jäävuoren viillettyä laivan kyljen auki. Meren pinnan korkeus vaihtelee ilmanpaineen vaihteluiden mukaan. Hiilidioksidi on kasveille yhtä tärkeä kuin happi ihmisille. Kasvillisuus on myös kaasun paras varastoija.

Kun 100 vuotta sitten maanviljelijä kylvi siemenen peltoon, niin kädet menivät ristiin ja hän pyysi Jumalalta suotuisia ilmoja kasvulle. Syksyllä, kun vilja oli laarissa ja ruoka seuraavaan satokauteen turvattu, Jumala sai hänelle kuuluvan kiitoksen. Nyt tilanne on muuttunut, viljelijäkin ostaa ruokansa kaupasta, jossa sitä riittää, vaikka kiitos jää pois yhä useammilta.

Ilmastonmuutos on seurausta siitä, että Jumalalle kuuluva kiitos on lähtenyt vain harvojen huulilta. Tämän vuoksi Jumala haluaa muistuttaa meitä siitä, kuka asioista todella päättää. On todella huolestuttavaa se, että teologitkaan eivät tässä luota Jumalan johtavan luontoa. Kun teologi kehottaa päättäjiä toimimaan nopeammin muutoksen estämiseksi, silloin hän ei enää luota Jumalaan luomakunnan johtajana. Kirkon tehtävänä on muistuttaa Jumalasta kaiken elämän ohjaajana. Kristitylle ilmastonmuutos ei ole uhka vaan mahdollisuus.

Paras ase ilmastonmuutosta vastaan löytyy virsikirjan virrestä 462:1: "Soi kunniaksi Luojan nyt virsi kiitoksen, tuon kaiken hyvän tuojan ja suojan ainaisen! Hän, Isä, rakkahasti ain vaalii luotujaan. Ja kaiken taitavasti hän ohjaa tuolta taivaastaan."

16.11.21 Kun Jumala asetti ihmisen viljelemään ja varjelemaan luomakuntaa, siihen ei liittynyt maapallon lämpötilasta huolehtimista, sillä sitä ei ihminen hallitse, vaikka innokasta yritystä onkin. Korona on Jumalan rakastava vitsa, jolla Hän ohjaa luopuneita lapsiaan takaisin yhteyteensä. Historiassa on useita tapauksia, joissa Jumala on käyttänyt rakastavaa vitsaansa hyvin tuloksin. Kun teologit pyytävät päättäjiä kiirehtimään ilmaston muutoksen vastaisia toimia, he eivät luota rukoukseen ja heidän suhteensa  Jumalaan  ei toimi, vaan on poikki. Vuonna1867 oli heikko sato ja seuraavana vuonna kymmenesosa kansasta kuoli. Nyt on ruokaa ja se liikkuu, mutta koronan muunnelmat ja muut tuntemattomat uhat tulevat rasittamaan kansaa, kunnes se kääntyy ainoan auttajansa puoleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti